GRATIS PECHVERHELPING. BEL GRATIS 0800-787.62

GRATIS PECHVERHELPING - BEL GRATIS 0800-787.62 nu door Europ Assistance

VBR-leden krijgen met ingang van 1 september 2016 fietsbijstand bij pech onderweg en dit voor het HELE GEZIN.
Dit geldt voor RECREATIEVE – SPORTIEVE- WOON/ WERKFIETSERS. ALLE types fietsen vallen onder deze bijstand, inbegrepen E-BIKES en speed e-bikes.
Onze Europ Assistance – met wie wij een exclusief contract hebben - is binnen de 30 minuten ter plaatse en brengt de VBR fietser snel naar zijn/haar vertrekpunt of thuisadres. De fiets wordt voor herstelling afgeleverd bij de dichtstbijzijnde fietshersteller of bij de eigen hersteller indien die binnen een straal van 50 km gevestigd is – en dit in heel België en gedurende 24 uur, 7 dagen op 7.


BIJZONDERHEDEN


Er is dekking in België vanaf 1 km van het vertrekpunt van de fietser; er is ook dekking in de buurlanden tot 50 km over de Belgische landsgrens. Dekking geldt bij technische en elektrische fietspanne, vandalisme, ongeval of diefstal. De FIETSBIJSTAND bestaat in het ophalen van fiets en fietser indien de fiets niet ter plaatse rijklaar kan gemaakt worden. Kosten van wisselstukken en van de fietshersteller zijn niet gedekt. Fietsers zijn enkel gedekt als hun rijwiel technisch en wettelijk in orde is en op een redelijke manier en met regelmaat onderhouden. De pechverhelper zal zich moeten kunnen vergewissen van het feit dat diegene die moet geholpen worden effectief lid is van de Vlaamse Wielrijdersbond.
 
UITGESLOTEN

 
Bij pech belt u het gratis noodnummer 0800-787.62, geef uw lidnummer (= polisnummer) of naam en postcode en de plaats waar u met pech staat door en binnen 30 min.(onder normale omstandigheden) is de wegenwachter bij u.
Wij zijn overtuigd dat deze extra service een geruststelling zal zijn om met nog meer plezier aan uw fietstochten te beginnen.

Om vanuit de aan België grenzende landen te bellen bij pech gebruikt men het nummer: +32 2 541 91 59. 
De pechbijstand gebeurt dan vanuit België, de max afstand over de grens is 50 km. De bedoeling hiervan is vooral het grensverkeer zoals bij fietsroutes te ondersteunen. De dekking geld niet in dat gehele land.