WELKOM OP DE VBR WEBSITE

Ontdek de vrijheid op twee Wielen en word nu lid van de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme (VBR) - 2024

Ben je klaar om je fietsavontuur naar nieuwe hoogten te tillen? Word dan nu lid van de 'VBR' en ontdek samen met ons de prachtige wereld van het wielrennen. Sluit je aan bij onze warme en uitnodigende gemeenschap van gelijkgestemde fietsliefhebbers en ervaar de vreugde van het samen fietsen. Bezoek onze regelmatig onze website voor meer informatie en om lid te worden. We kijken ernaar uit om samen met jou de weg op te gaan en nieuwe avonturen te beleven!

Fietsen gaat niet alleen over snelheid, maar ook over de reis, en bij de 'Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme' is het onze missie om die reis met jou te delen. Stap op je fiets en ontdek de vrijheid op twee wielen met ons want FIETSEN = VRIJHEID!

De bijdrage bedraagt slechts 40 euro voor alle leden van het gezin.  (Alle details vinden jullie op onze website www.vbr-vlaanderen.be onder “Lid worden”)


VBR - STRAVA CLUB

Voortaan kunnen alle VBR STRAVA leden hun ritten rechtstreeks terugvinden op onze website.  Klik hier om naar onze Strava ritten pagina te gaan.
Nog geen lid van onze Strava Club?  Klik vlug op deze link en sluit je nu aan.

Naast de Strava Club is er ook de West-Vlaamse Strava Challenge, dit klassement kan je hier vinden.


VBR WIELERKLEDIJ

Teneinde de VBR (Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme) verder als autonome bond te promoten werd beslist dat;

Alle aangesloten VBR-clubs kunnen een “kledij ontwerppremie” aanvragen bij de VBR. 

 

 

Doe nu je aanvraag via het contactformulier op deze website.


VBR LIDKAARTEN

VBR leden ontvangen geen nieuwe lidkaart. De controle en of scanning van je lidmaatschap gebeurt via de barcode op de achterkant van je elektronische identiteitskaart.
De koppeling gebeurt aan de hand van je rijksregisternummer in onze databank. 
Nieuwe leden die niet beschikken over de Belgische nationaliteit en bijgevolg geen geldig rijksregisternummer hebben, blijven een lidkaart ontvangen.


GRATIS PECHVERHELPING VOOR VBR LEDEN.

 

VBR leden genieten van gratis pechverhelping in de BENELUX.
Bij pech in Blgie, bel je het gratis nummer 0800 787.62.  Vanuit het buitenland bel je 0032 2 541 91 59.

Geef je naam, lidnummer en de plaats waar je met pech staat door en je wordt geholpen.
 


VOORAF INSCHRIJVEN OP VBR ORGANISATIES

De VBR biedt aan alle organisatoren van cyclo of mountainbike evenementen de mogelijkheid om hun deelnemers vooraf te laten inschrijven.  Omdat dit voor veel organisatoren een brug te ver is hebben we bij de VBR een volledige “online inschrijvingstool” voor onze VBR clubs ontwikkeld.

De clubs kunnen via een simpele “plug in” het VBR formulier op hun eigen website of andere sociale media kanalen plaatsen.
De clubbeheerders kunnen zelf de volledige opvolging van de betalingen en ticketverkoop online opvolgen via een speciaal controlepaneel op de VBR website.

 

VBR clubs die interesse hebben in een online demo of om deze tool te gebruiken bij hun organisatie neem dan zeker contact op met ons secretariaat.

 


E-TOOL VOOR MTB ORGANISATOREN

Wie in Vlaanderen een veldtoertocht organiseert, weet dat daar heel wat bij komt kijken. Als organisator moet je bij verschillende instanties aankloppen om toelating te krijgen. Met de E-tool VTT wil Sport Vlaanderen de administratieve procedure voor de organisatoren van veldtoertochten vergemakkelijken en op een uniforme manier laten verlopen.

Sport Vlaanderen heeft de E-tool VTT samen met de verschillende betrokkenen, de verenigingen, sportfederaties, gemeenten, provincies en het ANB, ontwikkeld. In de e-tool VTT is er een loket voorzien voor zowel de organisatoren, de federaties als voor de steden en gemeenten. Zij kunnen het dossier op ieder moment raadplegen. Alle betrokkenen krijgen op regelmatige tijdstippen informatie over de status van het dossier per mail toegestuurd. 

Telkens wanneer een organisator een aanvraag indient, worden de tochten gescreend op datum en per provincie in een globale kalender gezet. De sportfederaties maken op basis daarvan hun kalender op. Sport Vlaanderen screent daarna de veldtoertochten en controleert of er geen andere veldtoertocht op dezelfde dag in hetzelfde gebied plaatsvindt. Na positief advies stuurt Sport Vlaanderen de aanvraag door naar het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het ANB onderzoekt de veldtoertocht en geeft, indien de tocht door haar gebieden loopt, al dan niet de toestemming voor de tocht.

Sport Vlaanderen wil zoveel mogelijk rekening houden met de opmaak van de zomer- en winterkalender van de verschillende federaties. Daarom is de timing van de aanvraag zeer belangrijk en werkt Sport Vlaanderen met zogenaamde ‘bulk’-aanvragen. Dit betekent dat je voor het indienen van verplichte documenten enkele belangrijke data moet respecteren. Heb je een deadline gemist? Geen nood, je kan je aanvraag nog steeds “individueel” indienen.

Meer info via de website van Sport Vlaanderen


BERICHT AAN ONZE ORGANISATOREN

 

Zoals eerder aangekondigd heeft de VBR beslist om vanaf 1 oktober 2021 de maximum tarieven voor VBR-organisaties aan te passen. Aangezien het hier gaat om maximumprijzen staat het elke club vrij om lagere tarieven te hanteren.


Klik hier voor de nieuwe maximumprijzen van VBR organisaties.